Bijbaantje

Om van het echte studentenleven te kunnenĀ  proeven, heb je uiteraard wel wat geld nodig. Misschien dat je dan dus eens moet kijken voor een bijbaantje.

Om een bijbaan te zoeken, bestaan er tegenwoordig vele websites. Kijk bijvoorbeeld eens op www.bijbaan.nl, www.nationalevacaturebank.nl, www.leukstebijbaan.nl, www.studentjob.nl of www.studentenwerk.nl.

Voordat je gaat zoeken is het wel goed om na te denken over de volgende zaken:

  • Bedenk wat voor bijbaan je wilt. Wat zou bijvoorbeeld goed op je CV staan?
  • Denk na over je beschikbare tijd. Hoeveel tijd heb je qua studie nodig? En hoeveel tijd houd je hiernaast nog over voor het werk?
  • Wil je een hele flexibele baan? Of een baan waarmee je op vaste tijden werkt?

Veel studenten zullen uiteindelijk kiezen voor een flexibele baan met een tijdelijk contract, waarbij ze zelf kunnen kiezen wanneer zij veel of juist weinig werken. Op deze manier is het werk ook volledig op jouw schoolrooster aan te passen. Bedrijven die meerdere van deze flexibele en tijdelijke contracten bieden, maken overigens vaak gebruik van een payrollconstructie. Dit zou betekenen dat het bedrijf een payrollorganisatie de juridisch werkgever heeft gemaakt en dat dus diezelfde payrollorganisatie jouw loon gaat betalen en jou vervolgens kan helpen met de loonstrookjes et cetera.

Tot zover onze tips. Wij wensen jullie alvast veel succes met de sollicitaties!